3 Historische wandelroutes in Maren-Kessel en ‘t Wild

3 Historische wandelroutes zetten ’t Wild, Maren en Kessel op de kaart!

In het weekend van 10 en 11 september 2022 is, in de reeks van vier wandelboekjes, het tweede boekje met 3 wandelingen door ’t Wild, Maren en Kessel gepresenteerd. In 2023 volgt het derde boekje met wandelingen door Lith en in 2024 verschijnt het vierde en laatste wandelboekje over Oijen en Teeffelen.

Prachtig boekje met historische wandelingen.

Met dit tweede boekje gaat Heemkundekring Maasdorpen Lith onverstoord verder met het herontdekken en het opnieuw op de kaart zetten van de dorpen langs de Maas van de voormalige gemeente Lith. Dit keer is het prachtige gebied bij ’t Wild, Maren en Kessel aan de beurt. Dit gebied wordt ook al steeds vaker ontdekt door inwoners van omliggende steden en door toeristen die de route langs de Zuiderwaterlinie volgen. De burgemeester van Oss, Wobine Buijs – Glaudemans, schrijft in haar voorwoord dat de wandelroutes in dit boekje een mooie bijdrage zijn aan de rijke historie van dit prachtige gebied. “Goed dat deze routes hun weg vinden in de dorpen zelf, maar ook daarbuiten. Het is echt iets om fier van te genieten”.
De Heemkundekring is bijzonder trots op het eindresultaat van dit boekje van maar liefst 58 pagina’s dat 3 historische wandelroutes met in totaal ruim 80 herkenningspunten bevat. Elk punt wordt uitvoerig toegelicht en is voorzien van foto- of kaartmateriaal.
Het wandelboekje (eerste druk) is voor 2 euro te koop via het secretariaat van Heemkundekring Maasdorpen Lith, bij bakkerij ‘Brood van Mook’ in Maren-Kessel en bij het (in oprichting zijnde) Toeristisch Informatiecentrum Lith (TIL) in MFA De Snoeck in Lith.