Tentoonstellingen

Oproep fototentoonstelling Bruidsparen Maasdorpen in de gemeente Lith

Heemkundekring Maasdorpen in de gemeente Lith wil een fototentoonstelling organiseren met als onderwerp:

Bruidsparen door de eeuwen heen’.

Wij zijn dan ook vooral op zoek naar oude foto’s van bruidsparen uit alle Maasdorpen van de voormalige gemeente Lith, van personen die getrouwd zijn in een van deze dorpen. Misschien zijn er leden (of familieleden) die zelfs trouwfoto’s van hun voorouders hebben van eind 1800 en begin 1900. We zoeken natuurlijk ook bruidsfoto’s van 1900 t/m nu. De mooiste foto’s worden voor de tentoonstelling gebruikt.

Wanneer u de foto’s beschikbaar stelt, zorgt Frans Heeren uit Lithoijen ervoor dat ze gescand worden. U hoeft daarvoor de foto’s niet uit lijstjes en/of fotoalbums te halen. U krijgt de foto’s (met lijstje of album) zo snel mogelijk terug. Verder vragen wij u om de juiste namen van het bruidspaar (voor zover bekend hun doopnamen en van de bruiden hun meisjesnaam) en de huwelijksdatum te vermelden.

Mail naar secr.heemkunde.lith@outlook.com om een afspraak te maken.

Tot slot: u geeft met het verstrekken van deze foto’s en personalia van de bruidsparen toestemming aan onze Heemkundekring om de foto’s voor publicaties / tentoonstellingen te gebruiken (e.e.a. ingevolge de AVG).

Dorpsjournaal Oijen 12 november 2020

Oproep foto’s in te leveren voor de ‘Tentoonstelling Bruidsparen’

Brabants Dagblad 10 november 2020:
Heemkundekring zoekt bruidsfoto’s.