Muziek

Repertoire Noud Bongers 

Onze Lithse troubadour Noud Bongers speelt al gitaar vanaf zijn twaalfde. In de loop van de afgelopen jaren maakte hij zeven Cd’s en de achtste staat op stapel. U kunt deze Cd’s bestellen bij Noud Bongers, tel. 06-10108393.

cid:image001.jpg@01D6BCFD.D5129180

1e CD “Aachterum is ‘t kermis” – Noud Bongers – € 15,-
Deze CD was bij zijn uitkomen in 1996 CD van de week op Omroep Brabant. Wie Noud ooit heeft zien optreden herkent liedjes als Onze ram Ramsis, Op de fiets, Aachterum is ‘t kermis, De Mòskant en Gemengde grond. De liedjes zijn erg divers van melodie en de teksten gaan voornamelijk over de gewone alledaagse dingen van het Brabantse land.

cid:image002.jpg@01D6BCFD.D5129180

2e CD ‘t Brabants Ketierke – Noud Bongers – € 15,-
Ook deze cd was weer de cd van de week bij Omroep Brabant. De liedjes op deze cd zijn wat vlotter van tempo. Noud laat hierop duidelijk horen dat Brabantse muziek niet oubollig hoeft te zijn. De diversiteit van de nummers wordt onderstreept door het scala van akoestische instrumenten, die bij deze cd gebruikt zijn. De bekendste nummers zijn: ‘t Brabants ketierke, Ad de Laat, Kliko, Zotterdag en Brabant.

cid:image003.jpg@01D6BCFD.D5129180

3e CD Effe Rust – Noud Bongers – (uitverkocht)
Jakkeren en jagen is niks voor Noud Bongers. Af en toe moet hij, zoals hij ‘t zelf zegt, ‘efkes uit de burries’. Dat is de rode draad in deze derde CD van zijn hand. Prachtige liedjes om zachtjes mee te zingen of bij weg te dromen, effe rust dus!

4e  CD Zomar – Noud Bongers – € 15,-
Niet alles in het leven komt zomaar goed, daar moet je zelf iets aan doen vindt Noud Bongers. Het leven is een groot feest, maar je moet zelf de slingers ophangen. Op deze CD staan liedjes die moed geven, die je laten lachen en die je misschien ook aan het denken zetten.

cid:image004.jpg@01D6BCFD.D5129180

5e CD Aanders – Noud Bongers – € 15,-
Het leven is in beweging. Dingen veranderen, mensen veranderen, het leven verandert. Noud Bongers heeft met oog voor detail weer een prachtige CD gemaakt over alles wat voorbij gaat, alles wat verandert in een mensenleven lang. Anders dan de andere CD’s maar helemaal Noud.

6e CD Dagdrome  – Noud Bongers – € 15,-

Met zijn zesde cd slaat Noud een nieuwe Brabantse weg in. Hij gaat terug naar de basis. Diverse eigentijdse onderwerpen worden door Noud naar voren gebracht. Ja en ook nou blijft de Brabantse troubadour continu spelen met woorden. Of een liedje nu humoristisch of serieus is, je moet blijven opletten om de clou niet te missen.

7e CD Dalek  – Noud Bongers – € 15,-

Met zijn zevende cd “Dalek” varieert Noud verder met zijn bekende sound. “Less is more” is wel geen Brabants maar het geeft wel goed weer hoe de nieuwe cd van Noud klinkt. Het eerlijke geluid van de vele akoestische instrumenten geeft meer “ruimte” voor de tekst waardoor ook deze nieuwe cd opnieuw erg fris klinkt.