Dorpspaden wandeling Lith

Op pad in Lith

Drie wandelingen door het padendorp Lith

Op 9 september 2023 heeft onze Heemkundekring tijdens de Open Monumentendagen in Lith in MFA de Snoeck van de wandelgids ‘Op pad in Lith’ gepresenteerd. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan wethouder Sidney van den Bergh uit Oss.
In deze wandelgids zijn QR-codes opgenomen. Deze QR-codes zijn ook langs de routes te vinden. Door de QR-codes te scannen kan men prachtige verhalen beluisteren tijdens de wandeling.
Deze wandelingen kunnen met onze gidsen worden gelopen. Neem daarvoor contact op met ons secretariaat.
Op 12 september 2023 heeft het Brabants Dagblad een artikel over deze interactieve wandelroutes geschreven. Zie onderstaand krantenbericht.

Dorpspaden wandeling Lith onder begeleiding van een gids

Onze gidsen zijn goed thuis is het dorp Lith. De een is er geboren en getogen en de ander heeft er zijn hart aan verpand. Soms zijn het de dorpspaden, dan weer de bezienswaardigheden die weten te boeien. Maar zeker ook de kennis die onze gidsen in huis hebben. Dat is het resultaat van jarenlang verzamelen, rondvragen en aanvullen. Tijdens de wandeling krijgt u niet alleen de historie van Lith te horen maar ook aardige anekdotes over markante Lithenaren zoals de directeur van de zuivelfabriek, de smid van het dorp en andere ondernemers, bijvoorbeeld Janssen Boten en Maaskant Reizen.

De kosten van de dorpswandeling zijn:

– met een gids, voor 1 t/m 10 personen: € 25,- 

– met twee gidsen, van 1 t/m 20 personen € 50,-.

De dorpswandeling kunt u boeken via ons secretariaat.

Brabants Dagblad 12 september 2023: artikel over deze interactieve wandelroutes.