Foto’s

Het fotoarchief van de Heemkundekring bestaat inmiddels uit meer dan 10.000 foto’s. Het ligt in onze bedoeling om het hele fotoarchief toegankelijk te maken voor belangstellenden.
Een foto- en filmcollectie onderhouden is een serieuze zaak. Ons oud-bestuurslid Theo Schulz heeft dit fotoarchief in 1983 opgezet. Zo krijgt elke foto die binnenkomt een uniek nummer en wordt er een beschrijving aan toegevoegd. 
Binnenkort wordt het fotoarchief gedigitaliseerd zodat u op dorp kunt zoeken.

Heeft u oude foto’s?
Als Heemkundekring zijn we voortdurend op zoek naar oude foto’s. U hoeft ze niet aan ons af te staan, als we er een scan van mogen maken zijn we al heel blij. Zet liever geen fotoalbums bij het oud papier maar neem eerst contact op met ons secretariaat.
Door toevoeging van uw oude foto’s aan onze collectie ontstaat er een steeds completer beeld van het dorp waar u woont en draagt u bij aan de conservering van de plaatselijke geschiedenis.
U kunt daarvoor contact opnemen met ons secretariaat. 

Auteursrechten
Heemkundekring Maasdorpen in de gemeente Lith streeft ernaar de wettelijke bepalingen ten aanzien van het eigendom van beelden te respecteren. Dit eigendom en/of deze auteursrechten liggen vaak bij verschillende auteurs. Voor zover deze auteurs bekend zijn, worden die door ons vermeld. Wij hebben beelden in onze collectie opgenomen met toestemming van degene die de auteursrechten bezit. Er zijn echter ook beelden waarvan de auteursrechten niet bij onze Heemkundekring bekend zijn of niet meer te achterhalen zijn. Wanneer onze Heemkundekring onbedoeld het auteurs- dan wel portretrecht van een fotograaf/filmer heeft geschonden, neem dan per e-mail secr.heemkunde.lith@outlook.com contact met ons op zodat dit rechtgezet kan worden.

Alvast een greep uit onze collectie.